كودك ممكن است با تكه اي از يك ماده خوراكي يا چيزهايي كه از كف اتاق يا زمين بازي بر ميدارد خفه شود يا در چيزي شبيه نوار پرده گير يا سيم و كابل بيفتد.خوشبختانه با كمي آمادگي ميتوانيد خودتان وضعيتهاي اورژانسي را مديريت كنيد.بهترين راه براي تأمين امنيت فرزندتان اين است كه دوره هاي مربوط به آموزش تكنيكهاي احيا را پشت سر بگذاريد:مانور هايمليخ و CPRنوزادان (مخفف احياي قلبي - ريوي).
در اين كلاسها شما تكنيكهاي صحيح تنفس مصنوعي، فشار دادن سينه، ضربه زدن به پشت، و ...را ميآموزيد.يكي ديگر از مزاياي كلاسها اين است كه با تمرين اين تكنيكهاي اورژانسي تجربه كسب ميكنيد و پژوهشها نشان داده اند كه افراد هر چه بيشتر تمرين ميكنند در وضعيتهاي اورژانسي واقعي اعتماد به نفس بيشتري دارند.
مانور هايمليخ در كودكان زير يك سال
اگر نشانه هاي خفگي را در كودكتان مشاهده ميكنيد و كودك نميتواند سرفه كند يا نفس بكشد، فوراً مراحل زير را انجام دهيد:
نوزاد را روي بازوي خود قرار دهيد طوري كه صورتش به سمت پايين باشد و سرش پايينتر از بدن قرار گيرد (بنشينيد يا زانو بزنيد و بازوي خود را روي پهلويتان بگذاريد).با دست خود مراقب سر و فكش باشيد.دهانش را نپوشانيد و مراقب باشيد كه گردنش نچرخد.
پنج بار به سرعت با كف دست خود به پشت و بين كتف هايش ضربه بزنيد.
در صورتي كه پس از پنج ضربه شيئي از دهانش خارج نشد،او را روي بازويتان رو به بالا برگردانيد (همچنان از پهلويتان به عنوان تكيه گاه استفاده كنيد). اگر ميتوانيد به سرعت لباس را از بدنش در آورده و با دستتان پشت سرش را نگه داريد و سرش را از بدنش پايينتر قرار دهيد.
انگشت اشاره و انگشت چهارم خود را درست زير خط فرضي افقي بين سينه ها يش قرار دهيد و با اين دو انگشت پنج بار به سرعت سينهاش را فشار دهيد.
اگر هنوز چيزي بيرون نيامده است،كودك را بچرخانيد و پنج فشار و پنج ضربه به سينه را تكرار كنيد و تا زمان بيرون آمدن شيء و تنفس، سرفه يا گريه بچه يا رسيدن كمك اين كار را ادامه دهيد.
اگر كودك هشياري اش را از دست داده است، CPR نوزادان (پايين) را آغاز كنيد.
CPR براي كودكان زير يك سال
1.ببينيد كه آيا كودك عكس العملي نشان ميدهد يا نه.
اسمش را صدا كنيد، به كف پايش ضربه بزنيد.اگر پاسخ داد CPRرا شروع نكنيد اما اگر تنفسش قطع شده يا به سختي نفس مي كشد و در حال كبود شدن است (لبها و انگشتانش را چك كنيد)،پس از بررسي دقيق دهانش براي وجودجسم خارجي، CPRرا آغاز كنيد. اگر شيئي ديديد و توانستيد كه بدون خطر آن را با انگشت خود خارج كنيد، اين كار را انجام دهيد و CPR را آغاز كنيد. اگر شيئي نميبينيد CPR را آغاز كنيد.
2.اگر يك بزرگسال ديگر در كنار شما است ،بگوئيد با اورژانس تماس بگيرد.
3.كودك را روي يك سطح صاف و محكم قرار دهيد (نه روي تخت).
4.به آرامي سرش را به عقب بچرخانيد. پيشانيش را به عقب هل دهيد و چانه اش را با قرار دادن انگشتان زير بخش استخواني چانه بالا بياوريد.
5.بررسي كنيد و ببينيد كه آيا فرزندتان نفس ميكشد يا نه.
حدود پنج ثانيه گوشتان را نزديك دهان و بيني كودك قرار دهيد تا تنفسش راشنيده يا احساس كنيد. ببينيد آيا سينه اش بالا و پايين ميرود يا نه.
6.دو بار به صورت آرام و كوتاه به كودك تنفس بدهيد.
اگر نفس نميكشد، دهانتان را روي دهان و بينيش بگذاريد و به آرامي دو نفس به او بدهيد كه هر كدام از آنها يك ثانيه طول بكشند.در هر بار نفس دادن سينه اش را نگاه كنيد و ببينيد كه آيا بالا ميآيد يا نه.
7. 30 بار سينه اش را فشار دهيد.
به سرعت لباسهاي بالا تنهاش را در آورده و انگشتان اشاره و چهارم خودتان را درست زير خط فرضي افقي بين سينه ها قرار دهيد (حواستان باشد كه جناغ سينه اش را فشار ندهيد). با اين دو انگشت خيلي سريع 30 بار سينه اش را فشار دهيد (دو فشار در هر ثانيه).به صورت مستقيم از بالا به پايين از عمق يك سوم سينهشروع كنيد و تا عمق يك دوم سينه اش را فشار دهيد. بعد از هر فشار، آن قدر فشار را كم كنيد تا سينه به حالت طبيعي باز گردد.
8. فشارها و تنفس دادنها را تكرار كنيد.
سيكل دو تنفس و 30 فشار را تكرار كنيد (دو بار تنفس و 30 بار فشار معادل يك چرخهي CPR هستند). در هر بار كمي صبر كنيد تا تنفس آغاز شود، دهان كودك را باز كنيد و به دنبال شيء خارجي بگرديد چون ممكن است از جاي خود خارج شده باشد.اگر شيء را ديديد آن را با يك انگشت خارج كنيد و اگر نديديد دو تنفس و 30بار فشار را ادامه دهيد.اگر تنها هستيد و كسي با اورژانس تماس نگرفته، بعد از پنج چرخه CPR خودتان با اورژانس تماس بگيريد.
9.دو بار تنفس و 30 فشار را ادامه دهيد تا كودك تكان بخورد و تنفس را شروع كند يا كمك از راه برسد
نظرات شما عزیزان: